Arsenal rijkste Britse club

Maikel (WeebI)
Arsenal heeft vorig jaar een omzet gedraaid van meer dan 200 miljoen pond, omgerekend bijna 300 miljoen euro. Daarmee is de Londense club de rijkste van Groot Brittanië.

Arsenal maakte de jaarcijfers bekend van het jaar dat liep van 1 juni 2006 tot 31 mei jongstleden. Hieruit bleek dat de winst die Arsenal maakte een dikke 50 miljoen pond bedroeg. De overstap naar het nieuwe Emirates Stadium bleek financieel ook een goede. Gemiddeld kwam er elke wedstrijddag in eigen huis een bedrag van 3,1 miljoen pond binnen.

De omzet ligt ver boven dat van concurrenten Chelsea en Manchester United. Zij eindigden op inkomsten van respectievelijk 152,8 miljoen en 167,8 miljoen. "We hebben altijd een beleid nagestreefd dat gemaakte winst direct weer in de club gestoken wordt", vertelt voorzitter Peter Hill-Wood. "Het Emirates Stadium zorgt ervoor dat de club financieel zeer goed meekan, en dat Arsenal in de toekomst ook een prijzenwinnende club blijft."

Arsenal bevindt zich door het financiële succes in hetzelfde straatje als het Spaanse Real Madrid, dat al jaren de rijkste club ter wereld is. In de 2005-2006 jaargang haalde de topclub nog een omzet van 290 miljoen euro.