Reacties trainers na PSV - Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)
Vanmiddag stonden PSV en Feyenoord tegenover elkaar. De Eindhovenaren sloten de wedstrijd uiteindelijk met een klinkende overwinning (4-0) af. Hieronder volgen de reacties van Ronald Koeman en Bert van Marwijk.

Koeman (PSV) kwam woorden tekort om de prestatie van zijn team te beschrijven. "Een fantastische teamprestatie", aldus de oefenmeester. "De omschakeling naar voren toe was de sleutel tot succes. En we hadden buiten de vier goals er nog één of twee kunnen en moeten maken. Het is mogelijk een verschil dat wij gewend zijn om op Champions League-niveau met veel tempo en agressiviteit te spelen."

De trainer van de Eindhovenaren vervolgde: "Plus, dan hebben we ook een aantal jongens met individuele kwaliteiten. Het is makkelijk om Perez te noemen, maar dat kon alleen maar door het fantastische spel van Culina. Dat is het ultieme voor een coach, dat een speler op het veld zo iets oppikt."

Van Marwijk was na afloop van het duel niet tevreden over de prestatie van zijn selectie. "Het was een kansloze wedstrijd, we zijn op alle fronten afgetroefd. Vandaag vond ik dat we veel te veel spelers hadden zonder diepte in hun spel. Het werd eigenlijk alleen maar minder en dat kwam ook door PSV."

"Dit was een kansloze nederlaag, ook op mentaal gebied. We hebben nog een hoop te doen, zeker op dit niveau. Ik krijg de vraag zo vaak: waar staat Feyenoord? We weten nu dat we er nog lang niet zijn", besloot de trainer van Feyenoord.