Meerdink: "In Italië is er wel wat mogelijk"

Olga (Nuongirl)
FC Groningen maakte het Fiorentina gisteren in het eigen Euroborg-Stadion knap lastig. De tomeloze inzet bleek uiteindelijk niet voldoende om de Italianen te verslaan. Groningen-speler Martijn Meerdink beseft dat zijn ploeg in Florence een topprestatie moet leveren om de groepsfase van de UEFA Cup te bereiken.

"Uiteindelijk is een gelijkspel de terechte uitslag", aldus Meerdink. "Ik vond dat we de eerste 35 minuten gigantisch goed voetbal speelden. Daarna moesten we achteruit omdat Fiorentina begon door te krijgen hoe we speelden. Ze pakten het slim op en wisten ons beter te bestrijden," aldus de 31-jarige Meerdink die verrast was door de opstelling van de Florentijnen. "Ik vond dat ze niet op de typisch behoudende Italiaanse wijze speelden. Ze voetbalden veel vooruit en wij kregen daardoor meerdere kansen. Volgens mij was er toch wel sprake van onderschatting bij Fiorentina. Er hing een vlaag van gemakzucht over die ploeg. Maar goed, wij zaten er ook bovenop."

Meerdink blijft positief ondanks dat FC Groningen over twee weken in Stadio Artemio Franchi moet scoren om door te gaan. "Als we op deze manier beginnen, dan is er ook in Italië wel wat mogelijk. Het blijft natuurlijk een lastige opgave, daarvan is iedereen zich bewust. Maar we zullen strijden tot het einde. We hebben nog een hele mooie wedstrijd tegoed."