Verkoop Spyker F1 bijna rond

Dennis (dennistd)
Spyker heeft een voorlopig akkoord gesloten over de verkoop van het Formule 1 team. Het akkoord is gesloten met de steenrijke Indiase zakenman Vijay Mallya en het investeringsbedrijf Strongwind van de familie Mol. Met de verkoop zou 88 miljoen euro gemoeid zijn.

Een eerste bod van 80 miljoen euro werd eind augustus gedaan. Na drie weken onderhandelen is dat bedrag nu dus met acht miljoen euro gestegen. Voordat de verkoop echt rond is, moeten de laatste details worden besproken en moeten de aandeelhouders de verkoop goedkeuren. Op zaterdag 29 september komen de aandeelhouders bij elkaar om te stemmen.

Interimdireteur Hans Hugenholtz liet weten: "Natuurlijk doet het ons pijn om het Spyker F1-team te moeten verkopen, vooral na de vooruitgang die we in het Belgische Spa hebben laten zien met de nieuwe B-specificatie van de auto. Het werd de laatste tijd steeds duidelijker dat we niet de noodzakelijke investeringen konden doen die nodig zijn om de autofabriek te laten groeien en tegelijkertijd actief zijn in de wereld van de Formule 1. Bij ons komen onze investeerders, werknemers, dealers, leveranciers en klanten altijd op de eerste plaats. Daarom is het nu tijd om ons weer te concentreren op onze kernactiviteiten."