Uitslag Getafe CF - FC Twente

Maikel (WeebI)
FC Twente is er niet in geslaagd om in en tegen Getafe een goed resultaat neer te zetten. De Tukkers gingen door een late treffer met 1-0 onderuit.

Ondanks het feit dat de Spanjaarden grotendeels de besten waren, zorgden de Tukkers ervoor dat Getafe eigenlijk nooit echt gevaarlijk werd. Dit was vooral te danken aan Sander Boschker, die een sterk duel keepte en veel gevaarlijke ballen uit de lucht plukte. In de tweede helft liep Edson Braafheid tegen een domme tweede gele kaart op.

Door de man-meer-situatie kwam de thuisploeg er iets beter uit, aangezien het minder op de aanvalsimpulsen van Twente hoefde te letten. Toch leek er zelfs met het ontbreken van een man weinig aan de hand voor de bezoekers. Leek, want in blessuretijd was het de Nigeriaan Ikechukwu Uche die alsnog aantekende voor de openingstreffer namens Getafe.


Ikechukwu Uche viert zijn late treffer.


Karakteristieken

Getafe CF (ESP) - FC Twente (NED) 1-0
90+1' Ikechukwu Uche 1-0

Scheidsrechter: Richmond (SCO)
Gele kaart: Casquero, Pablo Hernández (Getafe), Denneboom (Twente)
Rode kaart: Braafheid (2x geel, Twente)

Opstellingen

Getafe CF: Abbondanzieri; Díaz, Belenguer, Cata Díaz, Licht; Celestini, Pablo Hernández, Casquero (Sousa/81), Granero (Braulio/70); Uche, Kepa (Albín/46)

FC Twente: Boschker; Wellenberg, Wielaert, Braafheid, Heubach (Zomer/59); Wilkshire, El Ahmadi, Engelaar; Denneboom (Brama/65), Huysegems, N'Kufo (Elia/87)