Paços nerveus over Europees debuut

Olga (Nuongirl)
De spanning is groot bij Paços de Ferreira. Vanavond maakt de Portugese club zijn debuut in het Europese voetbal tegen AZ.

"Natuurlijk zijn mijn spelers wat bang en nerveus", aldus trainer José Mota. "Iedereen van ons maakt zijn Europese debuut. Voor mijn vernieuwde team komt deze wedstrijd ook te vroeg. Maar ik heb ze gezegd dat geld in de voetballerij geen enkele garantie geeft. Heb ze op het hart gedrukt, dat ze zich daar niet door moeten laten imponeren. AZ is niet zo sterk als Benfica, Sporting en Porto en die hebben vorig seizoen ook niet van ons kunnen winnen. "

Vorig seizoen eindigde Paços de Ferreira verrassend als zesde in de Portugese competitie. Een hele prestatie voor de club dat het met een budget moet doen van een kleine drie miljoen euro. "Eigenlijk zijn wij nog een amateurclub. Hier werken veel te weinig mensen om de organisatie voor Europees voetbal op poten te zetten. We zijn er gewoon niet klaar voor. Gelukkig dat we niet naar Moskou hoeven, want dat had veel te veel geld gekost", aldus de secretaris van de club, Paulo Gonçalves. "Wij willen er iets speciaals van maken, want we realiseren ons heel goed dat dit een zeldzaam moment is."