Uitslag PSV - CSKA Moskou

Sjors (Sj0rSz)
PSV is er in geslaagd om de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League te winnen. In eigen huis was de ploeg van trainer Ronald Koeman met 2-1 te sterk voor CSKA Moskou. Danko Lazovic en Kenneth Perez waren verantwoordelijk voor de Eindhovense doelpunten.

Bij de Eindhovense formatie begon Jefferson Farfán op de bank. De Peruviaanse voetballer had namelijk nog wat last van een blessure aan zijn enkel. Hierdoor begon Danny Koevermans in de basis, die hiermee zijn debuut in de Champions League beleefde. Ook voor Alcides was een basisplaats weggelegd. De Braziliaan zorgde ervoor dat Jan Kromkamp op de bank startte. Ook Ismael Aissati begon op de bank. Edison Méndez fungeerde als zijn vervanger.

Om 20:45 begon PSV aan zijn eerste duel in de groepsfase van de Champions League. In de beginfase van het duel wisten beide ploegen geen grote kansen te creeren, maar kwamen wel een aantal keer in de buurt van het doel van de tegenstander. Na bijna een kwartier spelen deelde Lazovic een speldenprikje uit, iets wat hij even daarvoor ook al deed. Toch zorgde dit kansje nauwelijks voor gevaar. Vijf minuten later probeerde de Russen het eens, maar kwamen niet in de buurt van het doel van Gomes. Toch hadden de Eindhovenaren het in de eerste 25 minuten lastiger met zichzelf, dan met de Russen.

Na bijna een half uur spelen kreeg Lazovic een goede kans. De Serviër ging voor eigen succes en faalde uiteindelijk. Direct hierna kreeg ook Koevermans een mogelijkheid, maar de aanvaller schoot over. Kort daarna probeerde Alcides het eens van afstand. De verdediger schoot de bal echter over het doel van Mandrykin. Vijf minuten voor rust zette Lazovic vanaf rechts voor, maar het schot van Koevermans schampte de paal. Aan de andere kant kreeg Jô een goede mogelijkheid, maar ook hij was niet trefzeker.

Kort na aanvang van de tweede helft kreeg Koevermans twee goede kansen, maar de aanvaller wist de bal niet in het net te werken. In de 54e minuut probeerde de voormalig aanvaller van AZ het eens van afstand. Zijn schot belandde uiteindelijk op de paal. Kort daarna kreeg Lazovic een grote kans na een voorzet van Jason Culina. De Servische aanvaller kopte echter over. Na een uur spelen was het dan eindelijk raak. Koevermans en Perez deden het voorbereidende werk. De aanvaller van PSV rondde fraai af.

Zjirkov kreeg de bal niet veel later van Vágner Love, maar mikte naast het doel van Gomes. Kort daarna kreeg CSKA Moskou nog twee goede mogelijkheden. Een goal wisten ze echter niet te produceren. Tien minuten voor tijd kreeg Perez de kans om de score op te voeren. De Deense speler schoot de bal net naast het doel van de bezoekende ploeg. Kort daarna was het dan toch nog raak. Perez ontving de bal in het strafschopgebied, op aangeven van Kromkamp, waarna hij de bal achter de Russische keeper schoot. In de slotfase wisten de Russen via Vágner Love alsnog te scoren na een fout van Kromkamp. In blessuretijd drongen de bezoekers ook nog aan, maar Gomes deed wat hij moest doen.


Karakteristieken

PSV - CSKA Moskou 2-1
59' Lazovic 1-0
80' Perez 2-0
89' Vágner Love 2-1

Scheidsrechter: Proença (Por)
Toeschouwers: 35.000
Geel: Rahimic, Dudu (CSKA Moskou)

Opstellingen:

PSV: Gomes, Da Costa, Addo, Salcido, Alcides, Méndez (Kromkamp/71), Simons, Afellay (Perez/28), Culina, Koevermans (Farfán/76), Lazovic

CSKA Moskou: Mandrykin, Semberas, Ignasjevitsj, A. Berezoetsky, V. Berezoetsky, Zjirkov, Dudu, Krasic, Rahimic (Eduard/78), Jô, Vágner Love