[Davis Cup] Voorbeschouwing Nederland - Portugal

XL
Nederland begint vrijdag in de Ahoy in Rotterdam aan de Davis Cup wedstrijd tegen Portugal. Nederland moet winnen om zich volgend jaar weer te kunnen plaatsen voor de Wereldgroep.

Portugal is geen tennisland, de beste tennisser van de Portugezen is Frederico Gil. De tweede man vinden we pas terug op 794ste plaats van de wereldranglijst, hij luistert naar de naam Gastao Elias. Het zestienjarige talent versloeg in de vorige ontmoeting de Georgier Khrikadze in twee sets toen die ontmoeting al beslist was.

Frederico Gil vinden we terug op de 135ste plaats van de Wereldranglijst. Hij lijkt zeker van een plaats in het team, om de plek van Gastao Elias is meer strijd omdat er nog twee Portugese tennissers bij hem in de buurt staan op de wereldranglijst.

Het Nederlandse team treedt aan met Robin Haase als beste speler. Haase staat 104de op de wereldranglijst, tweede man is Raemon Sluiter. De ervaren Rotterdammer laat voor het thuispubliek vaak goede dingen zien, de laatste weken is de vorm echter niet erg goed. Jesse Huta Galung is wel goed in vorm en ook Peter Wessels heeft enkele winstpartijen in de benen. Met alle spelers in de top200 en met het thuisvoordeel zou het Nederlandse team eigenlijk geen probleem mogen hebben met de Zuid Europeanen. Bij winst mag het team volgend jaar weer om een plek bij de wereldgroep spelen, bij verlies zakt het team nog verder en komen Afrikaanse tegenstanders dichtbij.