Mogelijk onderzoek naar Renault

Joris (RenikNL)
McLaren Mercedes is mogelijk niet het enige team dat in bezit is van informatie van een ander team. Het Formule 1-team van Renault schijnt in bezit te zijn van gegevens van McLaren. FIA-president Max Mosley sluit niet uit dat er een onderzoek naar het Franse team zal volgen.

"Het gaat naar verluidt om een medewerker die bij zijn vertrek een paar diskettes mee heeft genomen. We hebben nog geen officiële klacht of verdere beloofde details gekregen van McLaren, maar zodra we die krijgen, zullen we een onderzoek instellen. Van Renault hebben we al wel een dossier gekregen. Dat ziet er op zich niet zo schokkend uit, maar dat viel natuurlijk te verwachten", vertelt de FIA-baas aan de BBC.

Mosley heeft al contact opgenomen met Ron Dennis, teambaas van McLaren, over deze zaak. "Ik zei tegen hem: 'Als je je dossier rond hebt, wil ik het graag hebben'. Hij heeft recentelijk, met toestemming van Renault, experts naar Renault gestuurd om de computersystemen te onderzoeken. Zodra hij het verslag hiervan heeft, heb ik er geen twijfel over dat wij dat in handen krijgen, mocht er iets van belang instaan."

Flavio Briatore, teambaas van Renault, benadrukt dat deze zaak niet moet worden vergeleken met de zaak van McLaren. "Als iemand beweert dat dit net zoiets is als de zaak van McLaren, dan klaag ik die persoon aan. Ten tweede gaat het onderzoek niet om mijzelf of het team. Verder hebben we alle informatie al aan de FIA gegeven. Zo simpel is het en het bewijs heb ik ook al aan McLaren gegeven."

McLaren werd afgelopen donderdag veroordeeld tot een boete van honderd miljoen dollar en het verlies van alle constructeurspunten enkel vanwege het in bezit hebben van informatie van een ander team.