The Times: "Michels beste coach allertijden"

Sjors (Sj0rSz)
Rinus Michels is door de Engelsen uitgeroepen tot beste trainer ter wereld na de Tweede Wereldoorlag. Chief Sports correspondent Matt Dickinson is van mening dat er geen discussie mogelijk is omtrent de titel van de overleden oefenmeester.

Dickinson riep de hulp in van binnen- en buitenlandse collega's in om een zo compleet mogelijke top vijftig te maken. Mede daarom zijn ook mensen van vroeger om hun mening gevraagd. Op die manier werd de lijst namelijk niet té modern. "Pogingen om exacte criteria te hanteren, bleken net zo moeilijk als te kiezen tussen Clough, Ferguson en Zagallo", aldus de correspondent. Uiteindelijk was het een eenvoudige keuze om de winnaar aan te wijzen.

Naast Michels zijn ook Johan Cruijff (15e), Guus Hiddink (29e) en Louis van Gaal (36e) op deze imposante lijst terug te vinden.

In The Times is het volgende over Michels te lezen:

"De Nederlander, die in 2005 overleed, werd in 1999 door de FIFA uitgeroepen tot coach van de eeuw. Die keer had de bond het eindelijk eens bij het juiste eind. Als uitvinder van het Totaal Voetbal won Michels met Ajax de Europa Cup I, met Barcelona de Spaanse landstitel en met Nederland het EK in 1988. Hij had het WK '74 ook moeten winnen. Bovendien zou je bereid zijn Wembley-toegangsprijzen te betalen om zijn ploegen te zien spelen."


De top van The Times' top 50 beste coaches:

#NaamLand van herkomst
1. Rinus Michels Nederland
2. Sir Matt Busby Engeland
3. Ernst Happel Oostenrijk
4. Sir Alex Ferguson Schotland
5. Bill Shankly Engeland
6. Bob Paisley Engeland
7. Brian Clough Engeland
8. Bela Guttman Hongarije
9. Miguel Muñoz Spanje
10. Arséne Wenger Frankrijk
11. Arrigo Sacchi Italië
12. Jock Stein Schotland
13. Helenio Herrera Argentinië
14. Mario Zagallo Brazilië
15. Johan Cruijff Nederland
16. José Mourinho Portugal
17. Marcello Lippi Italië
18. Luiz Felipe Scolari Brazilië
19. Vicente del Bosque Spanje
20. Franz Beckenbauer Duitsland
29. Guus Hiddink Nederland
36. Louis van Gaal Nederland