KNGU dient verzoek voor wildcard Van Gelder in

Olga (Nuongirl)
De Nederlandse turnbond KNGU heeft vandaag bekend gemaakt dat het bij de internationale federatie FIG een officieel verzoek in zal dienen voor een wildcard voor de Olympische Spelen voor Yuri van Gelder. De deadline voor de aanvraag ligt op 15 november. Op 31 januari 2008 volgt de voorlopige reactie van de internationale turnbond.

Van Gelder eindigde vorig weekend als tweede bij het WK op ringen, maar liep desalniettemin een ticket voor Peking mis. Voor een plek op de Spelen had hij wereldkampioen moeten worden. De KNGU hoopt dat Van Gelder via een wildcard alsnog naar Peking mag. "De kans op een wildcard is niet heel groot, maar natuurlijk zet de KNGU zich samen met NOC*NSF maximaal in om in de lobby achter de schermen zoveel mogelijk te betekenen", aldus de verklaring.

Op 1 april komt de FIG met de uiteindelijke verdeling. Pas in juli zal een commissie, bestaande uit leden van het Internationaal Olympisch Comité IOC, de FIG en het ANOC, de overkoepelende organisatie van NOC's, beslissen over de verdeling van eventueel resterende wildcards.

Het Algemeen Dagblad startte deze week al een handtekeningenactie om Van Gelder op de Spelen te krijgen.