[Upd] Scolari slaat speler Servië

Gerard (RedFever007)
Grote opschudding gisteravond bij de EK kwalificatiewedstrijd Portugal – Servië. Tot kort voor tijd stond Portugal op voorsprong maar in de 87e minuut kwam Servië nog op gelijke hoogte. Niet lang daarna volgde een opstootje en daarin liet Luiz Felipe Scolari zich van zijn slechtste kant zien.

De oefenmeester van de Portugezen kon de gelijkmaker moeilijk verkroppen. In het opstootje haalde de Braziliaan vol uit naar Serviër Ivica Dragutinovic. De verdediger kon de vuist van Scolari maar net ontwijken. Voor de Duitse scheidsrechter Markus Merk was het daarmee afgelopen. Zonder nog kaarten te trekkken floot de leidsman af.

Na afloop verklaarde Scolari dat hij Dragutinovic niet had geraakt. ”Ik kwam op voor Ricardo Quaresma. Ik raakte Dragutinovic niet.” Portugal incasseerde dertien verliespunten en staat derde in Groep A. Polen is de koploper met twee punten voorsprong op Finland. Vier punten minder dan Polen maar met een wedstrijd minder gespeeld staat Portugal derde, één punt voor Servië dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

Update @16:00 uur

Luiz Felipe Scolari moet vrezen voor een forse straf. Niet alleen de Portugese voetbalbond, maar ook de UEFA is een onderzoek gestart naar het incident waarbij de coach met zijn vuist richting het hoofd van de Servische speler Ivica Dragutinovic ging

Submit André Trompers