Van Basten: "Een compliment waard"

Olga (Nuongirl)
Bondscoach Marco van Basten wilde gisteravond na afloop van de zege op het middelmatige Albanië (0-1) niets weten van kritiek.

"We hebben volkomen verdiend gewonnen. We hebben na de rust gedisciplineerd en geconcenteerd gespeeld. Een compliment waard,” aldus de bondscoach die zei dat het lastig spelen was tegen Albanië. "Ze liepen maar te zeiken tegen de scheidsrechter en groeven zich op eigen helft helemaal in. Voor een leuke wedstrijd heb je toch echt twee ploegen nodig. Zij hebben op eigen helft heel fel verdedigd. Dat maakte het voor ons moeilijk, omdat de ruimtes heel klein waren.”

De winnende treffer van Ruud van Nistelrooy in de extra tijd vond de bondscoach "prettig en leuk". "Natuurlijk, ik ben blij en opgelucht. We hebben de hele tweede helft geprobeerd aan te vallen. We hebben gedaan wat we moesten doen en daarmee het geluk een beetje geholpen. Zo hoort het ook.”

De komende schorsingen van Robin van Persie, Wesley Sneijder en Mario Melchiot vond Van Basten het enige minpunt. "Ja, daar baal ik wel van. We waren een beetje geïrriteerd door die Albanezen. Toch hebben we geen gekke dingen gedaan. Nogmaals, een compliment voor mijn spelers.”