Menchov: "Ik voel me bedonderd door Rasmussen"

Olga (Nuongirl)
"Het liefst wil ik het laten rusten, maar ik voel me bedonderd door Rasmussen". Dat waren de woorden van Raborenner Denis Menchov, de huidige leider in de Ronde van Spanje, over de gang van zaken in de Tour de France van dit jaar.

Afgelopen juli lag de Nederlandse wielerploeg op koers voor de eindzege in de Ronde van Frankrijk. De beoogde kopman Menchov had zich verzoend met de taak van meesterknecht, maar kwam bedrogen uit. Rasmussen werd in de Gele Trui door de ploeg uit de Tour gezet, omdat hij gelogen had over zijn verblijfplaats. Na lang overleg besloten zijn teamgenoten in de zeventiende etappe toch van start te gaan. Één dag na het drama haakte de Rus alsnog af.

"Ik kon niet meer. Mentaal zat ik stuk. Eigenlijk wilde ik na de eerste tijdrit al uit de Tour stappen, om me voor te bereiden op de Ronde van Spanje. Voor een goed klassement was ik toch al uitgespeeld, maar voor Michael Rasmussen ben ik doorgegaan. Toen ik het verhaal van Rasmussen hoorde, voelde ik me bedrogen door hem. Ik heb keihard gewerkt, net zoals de rest van de ploeg. Nadat hij uit de Tour was genomen, zag ik er helemaal het nut niet meer van in om te blijven. Rasmussen heb ik daarna nooit meer gesproken. Daar heb ik ook helemaal geen behoefte aan," aldus Menchov die toen hij afstapte in de Tour weinig steun kreeg van de rest van de coureurs van Rabobank. Zij voelden zich in de steek gelaten door de Rus, die na twee weken bij zijn familie in Orel weer bij zijn positieven kwam.