Alonso plande protest tegen Schumi

Wouter (ziggyziggyziggy)
Fernando Alonso wilde in Monaco vorig jaar op de grid voor Michael Schumachers wagen gaan liggen als de Duitser niet bestraft zou zijn voor diens capriolen in de kwalificatie.

Michael Schumacher pakte in Monaco vorig jaar op controversiële wijze de pole position, toen hij in de laatste seconden van de kwalificatie de bocht Rascasse niet haalde en daarmee Fernando Alonso verhinderde de pole position van hem af te nemen. De wedstrijdleiding oordeelde 's avonds laat dat Schumacher zijn wagen met opzet op de baan zou hebben stilgezet en verwees hem naar de laatste startplaats.

Als Schumacher niet zou zijn gestraft voor het incident, zou Alonso voor een persoonlijk protest op de grid hebben gekozen. Dat blijkt uit het boek 'Michael Schumacher: The Edge of Greatness', waarin Mark Webber vertelt dat Alonso zijn plannen tijdens een diner op zaterdagavond uit de doeken deed. Volgens Webber zei Alonso: "Ik wil voor zijn auto gaan liggen. Ik rijd naar de grid, stap uit mijn wagen en ga voor zijn auto liggen."

Uit de betreffende passage in het boek blijkt ook dat Schumacher in eerste instantie verbaasd was dat hij de pole toch nog had gehad. "Ik stond bij de weegschaal en Michael zei tegen me: 'Ik kan niet geloven dat ik nog steeds op pole sta'," aldus Webber. "Hij was erg opgewonden en ik dacht: 'Wat raar, dat is niet de beste manier om een pole te pakken'."