Hamilton twijfelt aan goede afloop

Sjors (Sj0rSz)
Lewis Hamilton gaat momenteel aan de leiding het het klassement om het wereldkampioenschap. Toch voelt de coureur van McLaren Mercedes zich niet helemaal op zijn gemak. Naar eigen zeggen zou hij volgende week wel eens zonder werk kunnen te zitten.

Aanstaande donderdag moet McLaren zich wederom verantwoorden bij de FIA. Dit heeft alles te maken met spionagezaak Stepneygate. De internationale autosportbond zou namelijk over nieuwe bewijzen beschikken. Mocht het zo zijn dat het team schuldig wordt bevonden, dan is het seizoen voorbij. Ook volgend jaar zou de ploeg dan niet in actie mogen komen.

"Als je er goed over nadenkt, dan kan mij en ook het team alles worden ontnomen", aldus Hamilton na de Grote Prijs van Italië. "En als je ook daar weer goed over nadenkt, dan denk je echt: ‘Wow, ik kan volgende week wel eens zonder werk zitten, en wat dan?’. Het gaat juist zo goed en dan wordt opeens alles waar je zo hard voor hebt gewerkt je ontnomen…"

Ondanks de eerste en tweede plaats van afgelopen weekend werd de race toch overschaduwd door de zitting die donderdag plaats zal vinden. McLaren stuurde aan het begin van de dag een persbericht rond. Hierin was te lezen dat de ploeg twijfelde over het optreden van de Italiaanse autoriteiten.

Voorafgaand aan de kwalificatie werden belangrijke mensen binnen het team op de hoogte gebracht van het nieuwe onderzoek. Het team was het namelijk niet eens met de tijd dat het nieuws bekend werd. Bovendien werd hardnekkig ontkend dat men iets gehoord zou hebben.

Hamilton heeft laten weten dat hij alle vertrouwen in zijn team heeft, maar is wel van mening dat zijn liefde voor de Formule 1 danig op de proef wordt gesteld. "Ik had nooit verwacht dat ik hier zou zitten en zou zeggen dat ik iets haat aan de F1, maar de politieke spelletjes en de mensen die anderen met de grond gelijk willen maken zijn ongelofelijk."

"Ik wil jullie allemaal vertellen dat (teambaas, red.) Ron Dennis altijd heel, heel loyaal aan mij is geweest. Hij heeft mij altijd een kans gegeven en is altijd zo goed voor mij geweest. Ik heb nooit één reden gehad om hem niet te geloven", vervolgde de Britse coureur. "Hij heeft het op het moment heel moeilijk, want volgens mij probeert een aantal mensen hem de afgrond in te helpen. En het enige dat ik kan doen is hem steunen."

Hamilton besloot met de woorden: "De Formule 1 zal nooit meer hetzelfde zijn zonder McLaren, dus laten we hopen dat het allemaal goed komt."


Met dank aan Weekstrom en steenz voor de submit