Terugblik zondaghoofdklasse speeldag 2

Olga (Nuongirl)
Wekelijks zal FOK!sport op maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de tweede speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A wonnen Elinkwijk en Hollandia ook hun tweede duel. Daardoor voeren beide ploegen gezamenlijk de ranglijst aan. Elinkwijk was met 2-1 te sterk voor AFC. Grote man bij Elinkwijk was Derk Schut die beide doelpunten scoorde. Robbin Kieft, zoon van oud-prof Wim en vorig jaar nog spelend bij FC Groningen, scoorde het tegendoelpunt. Hollandia versloeg Türkiyemspor met 3-2. Yucel Gundogdu scoorde twee maal voor de Amsterdammers, maar dat was niet genoeg voor de winst. De promovendi DWS en DCV bleven steken op een 1-1 gelijkspel.

In de hoofdklasse B ging kampioen JVC Cuijk hard onderuit bij EVV. In Echt werd het maar liefst 4-0. Bij EVV scoorde Jeroen Evelein drie van de vier goals. Cuijck beëindigde de wedstrijd met negen man. Na de 1-0 voorsprong voor de Limburgers kreeg Hofmeijer zijn tweede gele kaart. Na de rust maakte Mike Eveleens een gemene overtreding van achteren en kon ook vertrekken. EVV gaat door de zege alleen aan de leiding met zes punten uit twee duels. UNA deklasseerde Geldrop/AEK en won de eerste wedstrijd op het kunstgras met 4-0. Timmy Strijbosch wist onder andere een keer te scoren en hij staat met drie treffers samen met Jeroen Evelein bovenaan de topscorerslijst.

Tot slot nog de hoofdklasse Cwaarin de verrassing tot nu toe Rheden is. De promovendus won, nadat ze in de eerste wedstrijd met 2-0 van Sportclub Enschede won, ook de tweede competitiewedstrijd. Bij WSV werd het 0-3 en de ploeg deelt met WKE de koppositie in hoofdklasse C. WKE omzeilde de lastige klip Lienden. De ploeg van Hans Kraay jr. dolf met 0-2 het onderspit. WKE was de betere ploeg maar het bleef wel lang spannend, omdat de verlossende tweede treffer pas laat in de wedstrijd viel. Titelkandidaat De Treffers verloor met 1-2 bij De Bataven. Door het verlies staat de club nu laatste. Be Quick speelde met 0-0 gelijk tegen Quick '20 uit Oldenzaal. In de eerste helft kregen Willem Lanjouw en Rudmer Wiersma kansen om de score te openen en schoot een verdediger van Quick'20 op de paal van zijn eigen doel na een terugspeelbal. In de tweede helft gebeurde er niet veel.

Topscorers

Hoofdklasse A

1. Derk Schut (Elinkwijk) 3
2. Bob Rijkhoff (Hollandia)2
Said Amor (FC Omniworld) 2
Malcolm Esajas (DWS) 2
Yucel Gundogdu (Türkiyemspor) 2
Sjoerd Jens (AFC)
Patrick Lokken (Argon)
Maurice Fransen (VVSB)
Ramsy Villan (ADO'20)

Hoofdklasse B

1. Timmy Strijbosch (UNA) 3
Jeroen Evelein (EVV)3
3. Falk Louwers (SV Deurne) 2
Sjaron van Zon (Baronie) 2
Martijn van de Rijt (UNA) 2
Rudy Aerts (DESK)
Bas van der Reijken (Gemert)

Hoofdklasse C

1. Sander Kuiperij (Babberich) 2
Willem Hupkes (Babberich) 2
Roy Grootaert (Achilles'29) 2
Berend Oosting (WKE) 2
Chris Elfrink (HSC'21/Brein ) 2
Yasin Erdal (WSV) 2
Simon Rooks (Rheden)2