Alonso: "Een perfect weekend"

vw_caddy
McLaren Mercedes deed vandaag met een 1-2 overwinning goede zaken in Italië voor het kampioenschap. Door het wegvallen van Felipe Massa heeft Lewis Hamilton een voorsprong van 18 punten op Ferrari-coureur Kimi Räikkönen. Fernando Alonso verkleinde het gat met Hamilton tot drie punten.

Gedurende het hele weekend was Alonso overall de beste coureur, en ook tijdens de race was hij de beste. "Een perfect weekend voor mij", vertelt Alonso na afloop in de persconferentie. "Soms kan het gebeuren dat alles altijd de goede kant op gaat en alles perfect verloopt. Dat was dit weekend het geval. Ik had altijd problemen in Monza, hier winnen voor de eerste keer is erg speciaal".

Alonso's teamgenoot Lewis Hamilton was ervan overtuigd dat door het wheel-bangen met Felipe Massa hij de beste kans miste om Alonso te kunnen passeren. "Ik had vandaag niet de perfecte start, en zag Felipe al voorbij schieten", vertelt Hamilton. "Door goed uitremmen was ik er dichtbij om Fernando in te kunnen halen. Dat lukte uiteindelijk niet door de botsing met Felipe waardoor ik de bocht moest afsnijden. Bij de restart na de safety car had ik nog een mogelijkheid, maar Fernando hield het gat groot waardoor ik er niet meer voorbij kon".

Ferrari-rijder Kimi Räikkönen wist door een goede pitstop-strategie voor Hamilton te komen, maar finishte uiteindelijk als derde. "De auto was niet echt slecht", vertelt de Fin tijdens de persconferentie. "In de eerste stint was de auto eigenlijk prima. Wij waren zwaarder dan de McLarens en wisten dat zij zouden gaan uitlopen. Mijn grootste probleem was eigenlijk mijn nek. Het was moeilijk om mijn hoofd overeind te houden bij het remmen. Daarnaast hadden wij gewoon niet de snelheid die McLaren wel had". Over de inhaalactie van Hamilton op hem had Räikkönen ook nog wel wat te melden: "Ook hier was remmen het probleem. Het was lastig om mijn hoofd overeind te houden, het hielp in ieder geval niet. Ik deed mijn best om ervoor te blijven wat uiteindelijk niet lukte".


Tussenstand kampioenschap

#RijderPunten
1Lewis Hamilton92
2Fernando Alonso89
3Kimi Räikkönen74
4Felipe Massa69
5Nick Heidfeld52

Er zijn nog vier races te gaan.