Terugblik zaterdaghoofdklasse speeldag 2

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de tweede speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A verraste debutant Zwaluwen '30 / Henver. De ploeg uit Hoorn wist bij de gehavende titelkandidaat ASWH in blessuretijd een 1-1 gelijkspel in de wacht te slepen. Elzou Braafheid werd de held van Zwaluwen '30. Quick Boys gaf een passend vervolg aan de dramatische competitiestart. Vorige week werd er thuis met 1-4 verloren van SHO, nu moest men in Noordwijk een 3-1 nederlaag slikken. De thuisploeg stond bij rust al met 3-0 voor en was heer en meester. SHO en Ter Leede delen de koppositie na een tweede zege. SHO was opnieuw een sterker geachte tegenstander te slim af. Tegen FC Lisse werd thuis met 2-1 gewonnen, Andrew Dias d'Ullois werd de matchwinner voor SHO. Ter Leede won thuis met 2-0 van Capelle, dat dus geen baat had bij de gasttraining van Louis van Gaal eerder deze week. Titelhouder Rijnsburgse Boys verspeelde in Katwijk de eerste punten. Patrick Leeflang schoot in blessuretijd de 2-2 binnen voor de thuisploeg, nadat Martijn Gootjes een 1-0 achterstand namens Rijnsburg had omgebogen in een 1-2 voorsprong.

In de hoofdklasse B kent promovendus DOVO een vliegende start. Vorige week werd er al met 0-1 gewonnen bij AFC Ajax, op het eigen sportpark De Panhuis moest Kozakken Boys er met 4-0 aan geloven. Mark Dijs, vorige week de maker van de enige goal, wist twee maal te scoren. Behalve DOVO is ook Sparta Nijkerk nog zonder puntverlies. Het won in Hoek met 1-2, Lopes Dinis Magalhaes maakte beide goals. Zaterdagkampioen IJsselmeervogels herstelde zich van de nederlaag in Nijkerk en won thuis van GVVV met 2-1, dorpsgenoot Spakenburg bleef verrassend op 1-1 steken bij degradatiekandidaat Geinoord. De ontmoeting tussen de hoofdklassedebutanten LRC Leerdam en Nivo Sparta eindigde in een 3-1 zege voor LRC. Vorig seizoen speelden beide teams in de eerste klasse ook tegen elkaar en LRC toonde gisteren aan dat het toen terecht kampioen werd voor Nivo Sparta. Jean Philip Becht maakte alle Leerdammer goals.

Tot slot nog de hoofdklasse C, waarin titelhouder HHC Hardenberg een tweede zege boekte. Thuis werd ACV met 2-1 verslagen dankzij twee goals van Tom IJzerman. Ook Excelsior '31 is nog zonder puntverlies door een 1-2 zege bij Oranje Nassau. Wederom scoorden Asterix & Obelix, ofwel Erwin Looms en Dennis Sepp, de treffers. De promovendi PKC '83 en Staphorst bleven zonder punten. De Groningers scoorden wederom, maar verloren toch met 3-2 bij ONS Sneek. Staphorst werd in eigen huis geklopt door Go Ahead Kampen en wel met 0-4.


Topscorers

Hoofdklasse A
1. Geert Bakker (SHO) 3
Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 3
3. Djuric Ascencion (Rijnsburgse Boys) 2
Celsius Grant (Noordwijk) 2
Jan Willem Schep (ASWH) 2
Pim Spaargaren (Ter Leede) 2

Hoofdklasse B

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 3
Mark Dijs (DOVO) 3
3. Ferry Alfons (Hoek) 2
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 2
Daan Esser (Kloetinge) 2
Stefan Fredriksen (Sparta Nijkerk) 2
Ruben Wilson (Spakenburg) 2

Hoofdklasse C

1. Tony Alberda (ONS Sneek) 2
Martijn Berger (HHC Hardenberg) 2
Edwin van Egteren (VVOG) 2
Gunet Karakaya (PKC '83) 2
Klaas Johan Knevelman (SC Genemuiden) 2
Erwin Looms (Excelsior '31) 2
Dennis Sepp (Excelsior '31) 2
Iury da Silva (Go Ahead Kampen) 2
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 2
Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 2