Federer en Djokovic naar finale US Open

Stefan (sportfreak)
Roger Federer en Novak Djokovic hebben de finale van de US Open bereikt. Federer klopte Nikolaj Davydenko, Djokovic was te sterk voor David Ferrer.

Federer klopte Davydenko in drie sets: 7-5, 6-1, 7-5. ”Nadat ik terugkwam in de eerste set speelde ik erg goed. Het begon te lopen”, was het commentaar van de Zwitser na afloop. ”Ook in het begin van de derde set kreeg ik kansen, maar die benutte ik niet. Ik ben erg opgelucht dat ik heb gewonnen. Je weet maar nooit wat er gebeurt als je een set verliest.”

Djokovic was in zijn partij met 6-4, 6-4, 6-3 duidelijk te sterk voor David Ferrer. In de eerste set kwam Ferrer nog wel op een 4-1 voorsprong, maar die voorsprong bleek niet genoeg. “Dit is ongelofelijk”, zei de als derde geplaatste Djokovic na afloop. ”Ik startte wat nerveus. Ik heb deze weken veel gespeeld en had weinig energie. Ferrer greep zijn kansen en speelde lange rally's. Gelukkig heb ik gewonnen. Ik ga voor de finale uitrusten, wat ballen slaan en proberen deze wedstrijd te verwerken. Ik ben erg trots op deze finaleplaats. Ik wil mijn familie en fans heel erg bedanken.”

Federer blikte alvast vooruit op de finale: ”Hij speelt fantastisch tennis en heeft een geweldig seizoen. De beste spelers van deze zomer staan in de finale.”