Anastasiou denkt nog niet aan amateurs

Olga (Nuongirl)
Yannis Anastasiou wil nog één jaar op het hoogste niveau bij een profclub spelen. De Griekse aanvaller is daarom voorlopig niet van plan in te gaan op de toenadering van amateurclub AFC.

"Maar in het voetbal weet je het natuurlijk nooit", aldus Anastasiou, die zonder club zit, en nu al enkele weken zijn conditie op peil houdt bij de hoofdklasser uit Amsterdam.

Afgelopen zomer moest Anastasiou na één seizoen vertrekken bij Sparta. "Ik wil nog een jaar bij een profclub doorgaan", aldus de 34-jarige Griek.

Anastasiou, voormalig speler van Ajax, Roda JC en Anderlecht, had zijn hoop gevestigd op een contract bij een club uit de Eredivisie of de Belgische Eerste Klasse. "Maar er kwam niets. In eerste instantie wil ik graag nog een jaar op het hoogste niveau presteren. Spelen in de Eerste Divisie is afhankelijk van wat de trainer en de club willen. Ik speel graag rond het strafschopgebied en niet, zoals vorig seizoen bij Sparta, op dertig à veertig meter van het doel. Ik ben niet de snelste spits voor de counter en zoek daarom een voetballende ploeg."