Henin verslaat S. Williams

vw_caddy
Justine Henin heeft zich vandaag geplaatst voor de halve finale van de US Open. In de kwart finale won Henin van de Amerikaanse Serena Williams in twee sets: 7-6 en 6-1.

Williams begon zenuwachtig en stroef aan de partij waarvan Henin direct gebruik maakte. Bij 5-4 in de eerste set kreeg de Belgische een setpoint, maar daar ging het mis. De Amerikaanse kwam beter in haar spel en wist er nog een tiebreak uit te slepen. Die tiebreak verloor ze uiteindelijk met 3-7. Daarna pakte Henin uiteindelijk vrij eenvoudig de tweede set.

"Tijdens de eerste set was ik wat bezorgd omdat ik niet agressief genoeg speelde", vertelde Henin tijdens de persconferentie."Maar vanaf de tiebreak tot aan het einde van de match speelde ik ongelooflijk tennis". Na afloop had Williams geen zin in de persconferentie en dat liet ze merken ook: "Ik heb helemaal geen zin om te praten, maar ik kom toch naar de persbabbel, want anders krijg ik een boete". Williams vertelt verder: "Ik denk dat Justine veel 'lucky shots' sloeg en ik maakte veel fouten. Of ik verloor of zij won? Meestal is mijn spel beslissend voor winst of verlies. Ik keer nu terug naar huis en moet een manier zoeken om Henin te kloppen."