Massa: "Weet niet waar McLaren nu staat"

vw_caddy
De afgelopen week werd er volop getest op het circuit van Monza. Op alle vier de testdagen was McLaren Mercedes de snelste. Hoe de verhoudingen nu liggen tussen McLaren en Ferrari is volgens Felipe Massa moeilijk in te schatten.

De Ferrari-coureur was twee dagen lang aanwezig in Monza, maar op beide dagen was hij langzamer dan respectievelijk Fernando Alonso en Pedro de la Rosa. "McLaren was erg sterk in Monza, maar wij hebben ook nog wat nieuwe dingetjes waarmee wij net zo sterk kunnen zijn", vertelt Massa. "Onze auto is zeer consistent. Ik heb verschillende aerodynamische onderdelen getest, maar het blijft voor het team erg lastig in te schatten waar wij ten opzichte van McLaren staan".

Voornamelijk de condities waarmee McLaren reed maken het onduidelijk hoe de verhoudingen zullen zijn tijdens de komende Grand Prix in Italië. "McLaren heeft tijdens de testdagen in Monza de snelste tijden neergezet aan het eind van een lange run, alleen weten wij niet hoe zwaar zij waren. Wat ik wel weet is dat ik de snelle rondes neerzette met een zware auto", besluit de Braziliaan.