Van Gaal: "Gunstige loting, wel oppassen"

Sjors (Sj0rSz)
Tijdens de loting voor de eerste ronde van de UEFA Cup bleek dat AZ gekoppeld was aan FC Paços uit Portugal. Louis van Gaal, trainer van de ploeg, liet weten contact op te nemen met Sparta. De Rotterdammers speelden in de voorbereiding namelijk ook tegen deze club.

Van Gaal liet overigens wel weten dat hij onvoldoende op de hoogte is van de Portugese club. "Ik weet niet heel veel van deze club, maar ik denk dat het een gunstige loting is. Ik heb begrepen dat ze op basis van hun zesde plek vorig jaar Europees voetbal hebben behaald en dat ze in een klein stadion spelen. Verder debuteren ze op Europees niveau, maar dat zegt me weinig."

De oefenmeester is blij dat AZ op 20 september eerst in Portugal speelt. "De afstand is prima te doen, de club speelt immers in de buurt van Porto. Verder kunnen we de tegenstander voor 20 september nog aan het werk zien en spelen we eerst uit. Toch moeten we oppassen, want met Kayserispor en twee jaar terug Krylia Samara hadden we ook twee onervaren Europese tegenstanders, en iedereen weet nog hoe zwaar we het tegen deze teams hebben gehad."

Ook Stijn Schaars hield een positief gevoel over na de loting van vrijdag. "We hebben met deze tegenstander denk ik gunstig geloot, zeker wanneer je kijkt naar een aantal andere Nederlandse clubs en de andere mogelijke tegenstanders in ons poultje. Zij zijn duidelijk de underdog als Europees debutant. Bovendien hebben wij de laatste jaren goed gepresteerd in de UEFA Cup."

"Het is ook een voordeel dat we eerst daar spelen, zodat we eventuele schade thuis nog kunnen herstellen. Maar wanneer wij ons normale Europese niveau halen, dan moeten we de volgende ronde gewoon kunnen halen", besloot de speler van AZ, die komende maandag met het beloftenteam zijn rentree op het veld zal maken.