PSV en FC Sevilla akkoord over Koné

Gerard (RedFever007)
Arouna Koné zal vrijwel zeker vertrekken bij PSV. Vanavond bereikten PSV en FC Sevilla een akkoord over de transfersom van de Ivoriaan. Als Koné en Sevilla ook tot een overeenkomst komen zal PSV elf miljoen euro ontvangen van de Spaanse club.

De zaakwaarnemer van Koné is momenteel nog in Spanje om over de overgang te onderhandelen. Koné zal daarna nog een medische keuring moeten ondergaan. PSV wilde de spits aanvankelijk niet laten vertrekken en hem aan zijn contract houden, in het hedendaagse voetbal stellen contracten echter weinig meer voor. Galatasaray wilde Koné graag contracteren maar de aanvaller zelf wilde niet naar Turkije. Daarop deed Sevilla een bod.

Een bod dat door PSV niet werd geaccepteerd omdat het volgens de Eindhovenaren te laag was. Koné was hiermee niet content en had ineens last van zijn enkel. Ronald Koeman, de oefenmeester van PSV, gaf aan teleurgesteld te zijn in zijn speler. Koné op zijn beurt sprak negatief over PSV.

Als Koné definitief vertrokken is kan PSV nog tot vrijdagnacht twaalf uur nog een andere speler aantrekken. Daarna is de transfermarkt gesloten. Stan Valckx, technisch manager, wil niet zeggen op wie PSV zijn oog heeft laten vallen. "We hebben een lijstje. Met goede, betere, goedkopere en duurdere spelers. Het enige dat ik kan zeggen is dat Georgios Samaras nooit in beeld was en dat nu ook niet is."