'PSV vindt Koevermans te duur'

Sjors (Sj0rSz)
PSV is niet van plan om zeven miljoen euro voor Danny Koevermans van AZ te betalen. Ronald Koeman, trainer van de Eindhovenaren, wil de aanvaller graag aan zijn selectie toevoegen. Algemeen directeur Jan Reker denkt er echter anders over.

Reker is namelijk van mening dat de vraagprijs aan de hoge kant is. "Daarnaast denk ik dat AZ sowieso niet bereid is om Koevermans aan ons te verkopen. Dat is nog het grootste probleem", liet hij weten. De preses kon zich overigens wel indenken dat Koeman een speler van het kaliber Koevermans binnen de gelederen wil hebben. "Het is het recht van de trainer om een zo goed mogelijke selectie samen te stellen. Hij moet daarvoor zijn uiterste best doen."

Toch wil PSV nog een aanvaller binnenhalen, aangezien de mogelijkheid bestaat dat Arouna Koné het Philips-stadion zal verlaten. De Eindhovenaren en Sevilla, de betreffende club, hebben al bijna overeenstemming bereikt, maar de benodigde fax is nog altijd niet binnen.

Toch liet Reker weten Koné ook in Eindhoven zou kunnen blijven. "Maar áls hij gaat, dan willen wij daarvoor een heel goed bedrag ontvangen. Manager Stan Valckx heeft tot tweemaal toe aan hem gevraagd of hij naar Sevilla wil. De laatste keer was vanmiddag. Het antwoord was twee keer ja."