Hoofdontwerper Spyker op non-actief

Remy (RemyRR)
Spyker zet hoofdontwerper John McQuilliam op non-actief. Een mogelijke reden hiervoor is de uitstelling van de B-specificatie, waarmee het Nederlandse team in Turkije had moeten debuteren. De ontworpen auto kwam niet door de crashtest, waardoor het team met de oude versie moest rijden.

McQuilliam werd in 1991 door Jordan aangetrokken als hoofdontwerper, kort nadat het Britse team in de Formule 1 stapte. Sinds die tijd is de technicus werkzaam in de fabriek die in Silverstone is gevestigd. In de loop der tijd promoveerde hij tot technisch directeur bij Jordan en dat bleef hij na de overname door Midland. Sinds Spyker het team heeft overgenomen, is McQuilliam weer hoofdontwerper. Tot afgelopen week althans, zo lijkt nu het geval te zijn.

Spyker-teambaas Colin Kolles heeft de Britse ontwerper op non-actief gezet. De specifieke reden voor deze actie wil hij niet melden. Kolles weigert daarmee ook te zeggen of het voorval iets te maken heeft met het falen van de B-versie van Spyker tijdens de crashtest, die voor de Grand Prix van Turkije plaatsvond. "De positie van John McQuilliam wordt momenteel onderzocht door het team," zegt Kolles.

Het nieuws rondom McQuilliam versterken de geruchten dat Mark Smith, momenteel nog technisch directeur bij Red Bull Racing, overstapt naar het Nederlandse Formule 1-team. Smiths toekomst bij Red Bull lijkt onzeker sinds Geoff Willis zich afgelopen maand bij het team van Red Bull aansloot.