Bridgestone onderzoekt klapband

Remy (RemyRR)
Bridgestone weet nog niet wat de reden was voor de klapband die Lewis Hamilton gisteren opliep tijdens de Turkse Grand Prix. De Japanse bandenfabrikant onderzoekt of het incident veroorzaakt werd door een constructiefout in het rubber of door vuil op de rijbaan.

Kees van de Grint, hoofdingenieur van Bridgestone, verklaart: "Helaas kreeg Lewis Hamilton een klapband tijdens zijn tweede stint en we zoeken nog uit wat hier de reden van was. Na onze eerste onderzoeken zijn we er nog niet helemaal uit. Gelukkig kon Hamilton de pitstraat bereiken en nog wat punten scoren in de race."

Bij het aanbrengen van de rechter voorband in kwestie, leek de band al enigszins beschadigd te zijn. Commentatoren bij de Belgische tv-zender Canvas wisten gisteren in hun live-uitzending tijdens het aanbrengen van de band al op te merken dat de betreffende band er beschadigd uitzag.

Bij terugkomst van Hamilton in de pits om de lekke band te verwisselen, werd het restant van de band haastig door een monteur van Bridgestone opgehaald. De Japanse bandenleverancier neemt de band nu mee naar de fabriek, om daar een uitvoerig onderzoek uit te kunnen voeren naar de oorzaak.