[GP2] Redelijk weekend voor Ho-Pin Tung

Olga (Nuongirl)
Het was een zware race voor Ho-Pin Tung, in zijn BCN Competicion GP2-racewagen, gisteren op het circuit van Istanbul, in het voorprogramma van het Formule 1 geweld. Net als de dag ervoor eindigde de jonge Nederlandse Chinees op een mooie 9e plek.

In de tweede race van dit weekend had Ho-Pin Tung een goede start, maar al in de eerste bocht werd hij door de drukte op een wijde lijn gedwongen van de baan en hij raakte zelfs even naast het asfalt. Hij verloor daarmee drie plaatsen. "Verder was het een steady race met weinig bijzonderheden," zei hij na de race. "Zaterdag was de auto beter, kon ik snellere rondetijden rijden. Gisteren had er zeker meer ingezeten, als de auto opnieuw perfect was geweest."

"De eerste race, zaterdag, was zeker één van mijn betere van dit jaar. Mijn rondetijden zaten in de top drie, als ik de late pitters even buiten beschouwing laat. In het begin van de race verloor ik veel terrein, omdat ik vast zat achter langzame deelnemers, maar daarna ging ’t echt super. Er was nog een nodeloos incident bij uitrijden van de pit lane, waardoor ik drie plaatsen verloor. Maar ook al was dit een beste race, het kan altijd beter; ik kijk uit naar Monza," aldus de jonge Chinees.