Uitslagen Spanje speelronde 1

Maikel (WeebI)
De Spaanse competitie is dit weekend weer van start gegaan. Gisteren kon je al lezen dat Real Madrid zegevierde in de Madrileense derby. Hieronder vind je de overige uitslagen.

Sevilla trad aan tegen het vorig seizoen goed presterende Getafe. Net als Real Madrid begon ook deze titelkandidaat niet goed. Al in de tweede minuut stond de openingstreffer van Pablo Hernández op het scorebord. Getafe graafde echter alsnog haar eigen graf. Met twee rode kaarten voor rust gaf het het minder spelende Sevilla kans terug te komen in de wedstrijd. Dat deed het nadat Antonio Puerta al in de eerste helft flauw viel op het veld. De Spanjaard werd daarop naar het ziekenhuis vervoerd. Na rust maakte Sevilla optimaal gebruik van de man-meer-situatie. Jesús Navas, Luis Fabiano, Frédéric Kanouté en Aleksandr Kerzhakov scoorden allen éénmaal voor de 4-1 eindstand.

FC Barcelona wist wel de nul te houden in de openingsfase. De ploeg van Frank Rijkaard reisde af naar Santander voor het duel met Real Racing Club. Het duurde lang voordat Barcelona gevaar kon stichten, en vaak zaten de verdedigers van Racing er al tussen voordat er een aanvaller van de bezoekers werd bereikt. Ebi Smolarek maakte zijn debuut als invaller voor Racing, maar mocht al na een dik kwartier inrukken met rood. Thierry Henry debuuteerde ook, maar ondanks een schot op de paal kon hij het niet bekronen met een doelpunt. Barça morst punten bij Racing.

Valencia ontving streekrivaal Villarreal in het eigen Mestalla stadion. Beide clubs kregen kansjes, en Jon Dahl Tomasson was na een kwartier trefzeker namens Villarreal. Een kwartier later zou Valencia een strafschop moeten krijgen, maar in plaats daarvan ontving David Villa zijn tweede gele kaart, vanwege een vermeende fopduik. Na een uur spelen was het wederom de omgekeerde wereld. Villarreal kreeg een goedkope penalty cadeau, en deze werd afgewerkt door debutant Giuseppe Rossi. Toen even later ook Joaquín Sánchez rood kreeg, was het duel gespeeld. De Spanjaard wilde ook een strafschop, die hij niet kreeg. Toen hij zijn frustratie verbaal botvierde op de grensrechter kreeg hij direct rood. Santi Cazorla mocht met de derde goal nog aan het doelsaldo van de bezoekers werken.

Verder was het voor alle promovendi een prachtig weekend. Valladolid opende sterk door met 0-1 bij Espanyol te winnen, en Real Murcia won thuis verrassend met 2-1 van Real Zaragoza. Nog opvallender was de winst van maar liefst 0-3, die Almería op Deportivo de La Coruña boekte. Real Mallorca begon ook goed aan het nieuwe jaar. Met twee goals van Ariel Ibagaza, die daarmee aan de leiding van het topschuttersklassement gaat, won de formatie met 3-0 van Levante.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
25/8Real Madrid CFClub Atlético de Madrid2-1
25/8Real MurciaReal Zaragoza2-1
25/8Sevilla FCGetafe CF4-1
26/8Athletic Club de BilbaoCA Osasuna0-0
26/8Deportivo de La CoruñaUD Almería0-3
26/8RCD MallorcaLevante UD3-0
26/8Real Racing ClubFC Barcelona0-0
26/8Recreativo de HuelvaReal Betis Balompié1-1
26/8RCD EspanyolReal Valladolid CF0-1
26/8Valencia CFVillarreal CF0-3

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Sevilla FC13+3
2UD Almería13+3
3RCD Mallorca13+3
4Villarreal CF13+3
5Real Madrid CF13+1
6Real Murcia13+1
7Real Valladolid CF13+1
8Recreativo de Huelva110
9Real Betis Balompié110
10Athletic Club de Bilbao110
11CA Osasuna110
12FC Barcelona110
13Real Racing Club110
14Real Zaragoza10-1
15Club Atlético de Madrid10-1
16RCD Espanyol10-1
17Getafe CF10-3
18Deportivo de La Coruña10-3
19Levante UD10-3
20Valencia CF10-3

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Ariel IbagazaRCD Mallorca2
221 spelersdiverse1

Programma:

ThuisUit
FC BarcelonaAthletic Club de Bilbao
Real Valladolid CFDeportivo de La Coruña
Real Betis BalompiéRCD Espanyol
Club Atlético de MadridRCD Mallorca
Real ZaragozaReal Racing Club
Villarreal CFReal Madrid CF
Levante UDReal Murcia
Getafe CFRecreativo de Huelva
CA OsasunaSevilla FC
UD AlmeríaValencia CF