Sneijder: "Ajax heeft speciale plek"

Sjors (Sj0rSz)
Wesley Sneijder vertrok een paar weken geleden naar Real Madrid, maar zal vanmiddag voorafgaand aan het duel tussen Ajax en SC Heerenveen afscheid nemen van de supporters. Bovendien schreef hij ook een afscheidsbrief, die gericht was aan al deze mensen.

"Afscheid nemen valt altijd zwaar, zeker als je ergens vanaf je jonge jaren hebt mogen rondlopen. Ik ben trots en dankbaar dat ik de best denkbare opleiding heb gehad. Het waren ontzettend mooie jaren met heel veel mooie voetbalmomenten die we samen hebben kunnen delen", was te lezen in de brief van Sneijder, die zaterdagavond de winnende treffer voor Real Madrid maakte.

"Als spelers weggaan bij een club hoor ik altijd dat ze het gaan missen, ik kan die stelling inmiddels bevestigen", ging de middenvelder verder. "Ik mag nu bij wat misschien wel de grootste club van de wereld is spelen maar Ajax heeft voor altijd een speciale plek in mijn hart. Ik ben zeer dankbaar voor de steun die ik al die jaren heb gehad van de supporters, de medespelers, de trainers en alle andere mensen bij de club."

Sneijder besloot: "Ik heb nog een heel voetballeven voor me maar ik weet nu al dat ik er alles aan zal doen om hier afscheid te nemen van mijn actieve carrière en dan ben ík degene die zijn ervaringen zal delen met jonge talenten. Ik wens alle Ajacieden ontzettend veel succes - onder andere in de Champions League, dat moet lukken - en ik zal onze club op de voet blijven volgen."