[Upd] Puerta op Intensive Care

Maikel (WeebI)
Sevilla-speler Antonio Puerta ligt na het duel Sevilla-Getafe op de Intensive Care. De Spanjaard zakte halvewege de eerste helft in elkaar, maar kon even later wel zelf richting zijlijn lopen.

Bij een stand van 0-1 viel Puerta plots naar de grond. Medespelers en tegenstanders renden direct naar hem toe om te kijken wat er mis was. Enkele seconden later stond hij weer, maar moest wel vervangen worden. De middenvelder werd daarop naar het ziekenhuis gebracht, waar hij op de IC kunstmatig wordt beademd.

Ook aanvoerder Javi Navarro ging mee naar het ziekenhuis. De verdediger raakte geblesseerd. José María del Nido, de voorzitter van Sevilla, meldde dat het leven van Puerta op het spel stond. Door twee rode kaarten voor Getafe in de eerste helft wist Sevilla na rust orde op zaken te stellen en de 0-1 achterstand om te buigen in een 4-1 overwinning.

Update:

Puerta heeft gisteravond en vannacht meerdere malen hartmassage gekregen, nadat hij getroffen werd door een aantal hartstilstanden. Het is nog altijd niet geheel duidelijk wat er precies aan de hand is met de 22-jarige linkermiddenvelder. Wel verkeert de enkelvoudig international inmiddels buiten levensgevaar.

Update 14.20 uur:

Volgens de Madrileense sportkrant Marca blijft de Spanjaard voorlopig aan de beademing. De toestand is volgens een woordvoerder niet stabiel. Naast voorzitter Del Nido is ook de gehele selectie van Sevilla in het Vírgen del Rocío ziekenhuis om hun teamgenoot bij te staan.

Update 22.30 uur:

De situatie van Puerta is enigszins verbeterd, en hij is nu stabiel. Dit werd gemeld door een woordvoerder. Hij wist ook te vertellen dat Puerta vorig jaar al eens flauw viel, maar dat bij onderzoek niets werd gevonden dat wees op een aanleiding.

Update maandag 27 augustus 12:33 uur:

Volgens voorzitter Del Nido heeft Puerta een goede nacht doorgemaakt, al blijft de toestand volgens een woordvoerder van het ziekenhuis kritiek. Medische zaken als kunstmatige beademing blijven nodig, al denken de artsen dat hij minder medicatie nodig heeft als de dag vordert. De twee hartstilstanden die hij eergisteren had, werden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door ventrikelfibrillatie. Hierbij trekken de spieren van het hart wel samen, maar zonder coördinatie. Daardoor wordt er niet voldoende bloed meer rondgepompt en verliest het slachtoffer binnen een halve minuut het bewustzijn.