Uitslag Real Madrid - Atlético Madrid

Maikel (WeebI)
Real Madrid heeft in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen de drie punten gepakt. Thuis werd stadsrivaal Atlético de Madrid met 2-1 aan de kant gezet, door een Nederlandse matchwinner.

Atlético begon ijzersterk aan El Derbi de Madrid. Al in de eerste minuut werd een corner gewonnen, die vervolgens werd binnengekopt door Sergio Kun Agüero. De thuisploeg, dat nog geen week geleden ook voor eigen publiek met 3-5 onderuit ging tegen Sevilla, liet zich echter niet kisten. Het was beter, en dat resulteerde na een dikke veertien minuten ook in de gelijkmaker, toen rechtsback Sergio Ramos met zijn voorzet Raúl uitzocht, waarop de aanvaller raak kopte. Met vlagen werd er aan beide zijden prachtig voetbal vertoond, waardoor dit duel nu al één van de klassieke Madrileense stadsderby's kan worden genoemd.

Ook na de rust was het een duel van hoog niveau. Beide Madrileense ploegen waren in staat de voorsprong te nemen, maar deze bleef lange tijd uit. Real, met Royston Drenthe, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij in de basiself, zou uiteindelijk de 2-1 maken. Een dikke tien minuten voor tijd nam Guti een vrije trap, en in plaats van de bal in de zestien te knallen legde de Spanjaard breed op Sneijder. De ex-Ajacied knalde de bal vervolgens achter Atlético-doelman Leonardo Franco. In de rest van het duel, waar af en toe enkele harde tackles in voorkwamen, werd het doel niet meer gevonden, waardoor Real Madrid de koppositie al snel veroverde. Rond de klok van twaalf was deze op doelsaldo reeds vergeven aan Sevilla.

Real Madrid CF - Club Atlético de Madrid 2-1
1' Sergio Agüero 0-1
15' Raúl González 1-1
80' Wesley Sneijder 2-1