Renault komt ver in kwalificatie

Remy (RemyRR)
Beetje bij beetje lijkt Renault zich te herpakken na een tegenvallende seizoensstart. De Franse renstal wist vanmiddag met beide auto's door te dringen tot de laatste sessie van de kwalificatie van Turkije.

Heikki Kovalainen was de snelste van de twee Renaults en zette een zevende tijd neer. "De balans van de auto was goed, zowel op de harde als op de zachte compound. We zijn natuurlijk nog een flink eind verwijderd van de topteams, maar als we onze hoofden niet laten hangen dan komen we er wel." De problemen die de Finse coureur tijdens de vorige Grand Prix in Hongarije had, lijken nu verholpen te zijn. Door die mankementen kon hij toen niet met de beste tien meerijden tijdens de laatste kwalificatieronde.

Giancarlo Fisichella kreeg zijn Renault niet verder dan een tiende plaats. "Niet een geweldige sessie, eigenlijk. De balans was niet helemaal in orde en de wind zorgde voor wat onderstuur. We staan zoals gebruikelijk achter de eerste drie teams," aldus de Italiaan. "Morgen wordt het bloedheet en ik verwacht dan ook een zware race. Het is de bedoeling om met de teams om ons heen te vechten en voor de punten te gaan."