Ferrari sterk in kwalificatie

Remy (RemyRR)
Ferrari heeft vanmiddag tijdens de kwalificatie van Turkije laten zien dat de rode bolides nog steeds meedoen in de strijd om het kampioenschap. De pole is voor Felipe Massa, die teamgenoot Kimi Räikkönen achterliet op een derde plek.

Een tijd van 1:27.329 zorgde ervoor dat Massa morgen vanaf poleposition de race mag aanvangen. De Braziliaan vond het een sensationele kwalificatie. "Tijdens de eerste twee kwalificatiesessies reed ik verreweg van perfect," aldus de Braziliaan. "De derde sessie verliep alles op rolletjes, mede doordat de balans van de wagen perfect was. De laatste bochten van dit circuit spelen een grote rol, je kan er namelijk veel tijd verliezen op een tamelijk korte afstand. Ik heb dan ook geprobeerd niet al te agressief te rijden."

Aan de kop van het veld lagen de tijden erg dicht bij elkaar. McLaren-coureur Lewis Hamilton miste met een 1:27.373 net de pole. Massa's teammaatje Kimi Räikkönen moest het doen met een derde tijd, op tweetiende seconde van de pole. Hij is daarom ook minder tevreden dan Massa, maar is blij dat hij vanaf de schone kant van de baan mag vertrekken. "Natuurlijk had ik het liefst pole gehad, maar ik ben allang blij dat ik niet aan de vuile kant van de baan hoef te starten. Je kan in Istanbul beter op de derde plaats, en dus op een schone plaats, starten, dan op de tweede en dus vuile kant," aldus de Iceman.

"In de eerste en tweede sessie was de balans in de wagen helemaal perfect," vervolgt de Finse rijder. "In de derde sessie, toen ik de hoeveelheid brandstof voor de race van morgen meenam, was dat helaas niet meer het geval. In mijn snelle ronde maakte ik aan het eind van de ronde een klein foutje, wat me hoogstwaarschijnlijk de pole heeft gekost. Desondanks zie ik het niet somber in, want onze wagen is sterk en er valt tijdens de race nog genoeg goed te maken."

Ferrari hoopt op een herhaling van vorig jaar, toen de tifosi een eerste en derde plek in de wacht sleepte. Massa wist toen van meervoudig kampioen Michael Schumacher te winnen.