Davidson is Sato de baas tijdens kwalificatie

Remy (RemyRR)
Anthony Davidson verraste vanmiddag vriend en vijand door zich als elfde te kwalificeren voor de Grand Prix van Turkije. Hij zette met zijn Super Aguri een tijd van 1:28.002 neer aan het einde van de tweede sessie.

Davidson zal zijn kwalificatieronde van vanmiddag nog lang blijven herinneren. "We begonnen de dag goed," vertelt de Brit. "Na de vrije training vanmorgen waren we in goede conditie om het tweede gedeelte van de kwalificatie te halen en dit lukte dan ook vrij gemakkelijk. In het begin van de kwalificatie was ik nog een beetje sceptisch, maar de jongens verbeterden de auto erg goed, zodat ik zelfs nog in de race was voor het laatste gedeelte van de kwalificatie. Het was een erg goede dag en mijn ronde zal ik me nog heel lang gaan herinneren."

Teamgenoot Takuma Sato presteerde beduidend minder vandaag tijdens de kwalificatie. Een tijd van 1:28.953 leverde de Japanner slechts een negentiende plek op. Sato vindt het erg jammer dat hij niet door kon dringen tot de tweede kwalificatieronde. "Ik was tevreden met de auto en de balans tijdens de vrije training vanmorgen, maar in de kwalificatie was alleen de balans nog goed en ontbrak het aan pure snelheid en grip," concludeert Sato. "Waarom het tijdens de kwalificatie misliep is moeilijk te verklaren. Ik vind het een teleurstelling om me op deze positie te kwalificeren, dus laten we maar eens zien wat we morgen vanaf deze positie kunnen gaan doen."