Stel je vragen aan.......

Olga (Nuongirl)
Vorige maand kon je onder meer vragen stellen aan voetballers Maceo Rigters en Patrick Zwaanswijk en oud-coach Lex Schoenmakers. Ditmaal is een autocoureur bereid gevonden om vragen te beantwoorden en wel: Carlo van Dam.

Wie is Carlo van Dam

Carlo van Dam heeft in de afgelopen jaren al meer dan 100 bekers bij elkaar gereden. Zijn belangrijkste overwinning momenteel is het behalen van het Europees Kampioenschap Formula A in 2001 met het P.D.B. Racing Team.

Zijn opmerkelijke resultaten werden ook opgevangen door het Renault F1-team en Carlo werd uitgenodigd om een Formule Renaultwagen te testen op het Portugese circuit van Estoril. Na een positieve test die, naast rijderskwaliteiten, was gebasseerd op volwassenheid, aanpassingsvermogen en de capaciteit om het potentieel te realiseren kreeg Carlo een plaats aangeboden in het Renault Driver Development-programma, een initiatief om jong talent verder te helpen.

In 2002 werd Carlo vice-kampioen in de Italian Open Masters FA en eindigde hij als 4e en beste nieuweling met het Trulli Kart Team in het wereldkampioenschap Karting.

Tijdens het seizoen 2004 maakte Carlo zijn debuut in de formule-racerij. Met het team Van Amersfoort Racing reed hij het Nederlands Kampioenschap Formule Renault. En niet geheel onopgemerkt; zo finishte Carlo 5e in het eindklassement van het kampioenschap met 3 podiums, 3 snelste raceronden en 3 pole positions. Gedurende het seizoen boekte Carlo veel progressie en tijdens het laatste weekend op Zandvoort brak hij ook nog eens het baanrecord voor de Formule Renault.

Zijn ambities in de Formule Renault zette hij de seizoenen erna voort op Europees niveau. Uitkomend voor het Franse SG Formula wist hij in 2006 als 3e te eindigen in de Eurocup met 1 overwinning.

Dit seizoen rijdt hij in de Duitse Formule 3, waar hij momenteel aan de leiding gaat in het algemeen klassement.

Hieronder kun je tot 1 september je vragen stellen. Daarna worden de leukste naar Carlo verstuurd.