Timmer: "Goede gevoel is terug"

Sjors (Sj0rSz)
Het seizoen 2006/2007 wil Feyenoord zo snel mogelijk vergeten. De ploeg incasseerde maar liefst 66 tegendoelpunten, wist zich niet te plaatsen voor Europees voetbal, verloor in de nationale beker van RKC Waalwijk en werd tot overmaat van ramp ook nog een uit de UEFA Cup gezet. Nu lijkt de zon door te breken in Rotterdam-Zuid.

Een van de redenen hiervoor is de komst van een aantal grote namen, zoals Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst. Bovendien kan Feyenoord dit seizoen serieus mee gaan strijden om de titel in de nationale competitie.

Afgelopen zondag, tijdens het duel tegen FC Utrecht, stonden er slechts vijf spelers in de basis, die vorig seizoen ook deel uitmaakten van de selectie van de Rotterdamse club. Onder hen was ook de keeper van Feyenoord, Henk Timmer. Hij kreeg vlak voor aanvang van het nieuwe seizoen te horen dat hij wederom de voorkeur kreeg boven Sherif Ekramy. De goalie geeft toe dat er momenteel een heel andere ploeg staat in vergelijking met een paar maanden geleden.

"We moeten ons niet rijk rekenen na één wedstrijd, maar het goede gevoel is terug", liet Timmer weten. "In het veld zie je dat er weer echt vertrouwen is. Als ik de bal heb, willen drie of vier spelers hem allemaal hebben. Vorig seizoen keek ik vaak alleen maar tegen een stel ruggen aan: 'Peer 'm maar naar voren, Henk'. Dat idee."

"In de huidige ploeg hebben we in elke linie spelers die het vermogen hebben de boel te regelen. Achterin hebben we met Hofland en De Cler twee ervaren jongens en ook Lucius heeft alles al meegemaakt. Op het middenveld en voorin spelen Van Bronckhorst en Makaay. Jongens die weten wanneer je een bal simpel over vijf meter moet spelen, of juist niet. Die mix van routine en talent is essentieel voor een goed team", besloot de keeper.