Villeneuve tekent NASCAR contract

Redactie FOK!frontpage
Jacques Villleneuve heeft een contract getekend bij het NASCAR team Bill Davis Racing. De voormalig F1 kampioen hoopt dat zijn loopbaan net zo'n positieve wending zal krijgen als de carrière van Juan Pablo Montoya.

Villeneuve zal de resterende races in de Craftsman Truck Series rijden en hij zal daarnaast ook nog een race rijden in het ARCA kampioenschap, waar Montoya vorig jaar ook zijn ervaring opdeed. De nieuwe teambaas van Villeneuve, Bill Davis, sloot ook niet uit dat Villeneuve nog dit jaar in de Nascar Nextel Cup series zal rijden.

Een sponsor moet nog gevonden worden voor het avontuur van Villeneuve maar teambaas Bill Davis is positief gestemd: "We denken dat als je goed materiaal hebt, waarvan ik denk dat we dat hebben, en een goede coureur, je het moet kunnen waarmaken. Dat is ons gevoel bij deze deal. Ik weet niet zeker of het een zware opgave zal worden. Villeneuve heeft zoveel talent en een enorme wil om dit goed te laten werken."

Juan Pablo Montoya had nog een advies voor Villeneuve: "Je moet geduld hebben. Er zullen goede, slechte en 'evil' races komen."