Super Aguri klaagt hoofdsponsor aan

Remy (RemyRR)
Super Aguri F1 start een juridische procedure tegen de eigen hoofdsponsor SS United. De geldschieter loopt achter met de betalingen en zou slechts een keer geld hebben overgemaakt naar het Japanse team.

Super Aguri-directeur Daniele Audetto legt uit waarom het team nu naar de rechter stapt: "We hebben een deadline ingesteld op eind juli en er is nog steeds niks veranderd. Daarom beginnen we met een juridische procedure. Het contract ligt er en de eerste betaling was wel op tijd. Sindsdien heeft de sponsor geen geld meer overgemaakt en wel genoten van alle publiciteit. Onze zaak staat dus vrij sterk."

SS United tekende vlak voor de openingsrace van dit seizoen in Melbourne een sponsorcontract met Super Aguri. De stickers van de brandstofcompagnie blijven voorlopig echter nog wel aanwezig op de Japanse bolide. "In september is het heel moeilijk om nog een sponsor voor dit seizoen te vinden," aldus Audetto. "Wat ik nu dus doe is potentiële sponsors voor volgend seizoen ook de mogelijkheid bieden om al dit jaar op de auto te komen."

"Het belangrijkste is nu dat we er voor zorgen dat Super Aguri het einde van het jaar haalt en gewoon alle leveranciers blijft betalen," vervolgt de directeur. "Dat betekent wel dat het test- en ontwikkelingsprogramma er iets bij in zullen schieten. We hopen de huidige positie in het kampioenschap te behouden en met het geld dat bij die positie hoort staan we er toch goed voor met het oog op volgend jaar."