Van Scheppingen niet meer internationaal

Sjors (Sj0rSz)
Dennis van Scheppingen stopt met zijn internationale carrière als tennisser. Hij gaf namelijk aan dat hij meer tijd met zijn gezin door wil brengen. De 32-jarige sporter blijft overigens wel actief op Nederlandse en Duitse toernooien. Ook gaat hij lesgeven bij een tennisclub in Amsterdam.

"Ik heb een gezin met twee kinderen. Mijn dochtertje krijgt er steeds meer moeite mee dat ik zo vaak weg ben. Dan moet je keuzes maken", liet Van Scheppingen dinsdag in een reactie weten. "Bovendien word ik ook een dagje ouder en heb ik steeds meer last van blessures."

Tijdens zijn carrière in het internationale tenniscircuit wist Van Scheppingen de 72e plaats te bereiken. Dit was ook meteen zijn hoogste notering. Bovendien vertoefde hij jarenlang in de top 100 van de wereldranglijst. De laatste jaren is de Nederlander voornamelijk actief op verschillende challengers.

In februari van dit jaar boekte Van Scheppingen nog een mooie overwinning op Gaël Monfils. "Dat was misschien wel de mooiste overwinning van mijn carrière", liet de Nederlander weten. Toch was het nemen van deze beslissing een moeilijke taak. Ondanks dat blijft de tennisser erbij dat het de juiste is. "Die neem je ook niet van de een op de andere dag. Je groeit er naar toe."