[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 1

Sjors (Sj0rSz)
Komende vrijdag is het eindelijk zo ver. Dat is de dag waar menig voetballiefhebber inmiddels reikhalzend naar uit kijkt. Op die dag begint namelijk de Eredivisie aan het seizoen 2007/2008. Hieronder een vooruitblik op de eerste speelronde.

Aanstaande vrijdag, rond de klok van 20:00 uur, trappen SC Heerenveen en Willem II af voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De Friese ploeg, waar Gert-Jan Verbeek ook komend seizoen de scepter zwaait, eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats. De Tilburgse formatie van trainer Dennis van Wijk vonden we toen terug in de kelder van de competitie, namelijk op de vijftiende plaats.

Het heeft er alle schijn van dat de top drie van vorig seizoen een gemakkelijk weekend voor de boeg heeft. AZ neemt het zaterdagavond op tegen VVV-Venlo. De overige twee topclubs uit de vaderlandse competitie treden een dag later aan. PSV kruist de degens met Heracles Almelo en Ajax gaat op bezoek in Doetinchem om daar tegen De Graafschap te spelen. Tot slot reist Feyenoord, de derde traditionele topclub van Nederland, af naar Utrecht om daar de strijd met de plaatselijke FC aan te gaan. Het zou overigens zomaar kunnen dat een van de eerdergenoemde ploegen zijn wedstrijd verliest.

Wie herinnert zich niet de wedstrijd van AZ, op de laatste speeldag tegen Excelsior. Veel mensen dachten dat de Alkmaarse ploeg het kampioenschap binnen zou halen, maar niets bleek minder waar. De selectie van trainer Louis van Gaal verloor zelfs van de club uit Kralingen, waardoor PSV uiteindelijk met de titel aan de haal kon gaan.

Vrijdagavond barst de strijd om het landskampioenschap weer los. Wordt het wederom PSV of gaat een andere club met de titel aan de haal? Over 34 wedstrijden zullen we antwoord op deze vraag krijgen, maar een ding is zeker: Heel voetbalminnend Nederland is er klaar voor, dus laat de scheidsrechter maar op zijn fluitje blazen.



De wedstrijden uit speelronde 1:

DatumThuisploegUitploeg
17/08SC HeerenveenWillem II
18/08AZVVV-Venlo
18/08NAC BredaFC Groningen
18/08ExcelsiorFC Twente
18/08N.E.C.Roda JC
19/08FC UtrechtFeyenoord
19/08Sparta RotterdamVitesse
19/08Heracles AlmeloPSV
19/08De GraafschapAjax