Astana niet welkom in Vuelta

Olga (Nuongirl)
Astana mag over drie weken niet aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje. Organisator Unipublic heeft vandaag de uitnodiging aan de Kazachse wielerploeg ingetrokken vanwege de dopinggevallen in het team.

Begin augustus zei de organisator van de Vuelta nog dat Astana wel welkom was, maar dit was voordat bekend was geworden dat Astana-renner Andrej Kasjetsjkin betrapt was op bloeddoping. Tijdens de Tour de France was zijn ploeg- en landgenoot Alexandre Vinokourov ook al betrapt op bloeddoping.

"Wij respecteren de aangekondigde maatregelen en schorsingen van de betrapte renners. Door de dopinggevallen van de twee belangrijkste renners uit de ploeg, die vorig jaar op het podium van de Vuelta stonden, hebben wij echter toch besloten de uitnodiging in te trekken", aldus de organisator in een persverklaring.

Unipublic is zich er van bewust dat door het besluit de gehele ploeg wordt getroffen. "Wij betreuren het dat deze renners hun beroep niet kunnen uitoefenen. Toch konden wij deze beslissing niet langer uitstellen."