[CCWS] Baaldag voor Doornbos

Olga (Nuongirl)
Robert Doornbos kende een moeilijke race op Road America. Halverwege de race kwam de Nederlander in aanraking met zijn Minardi Team USA teamgenoot Dan Clarke, waardoor hij beschadigingen opliep aan zijn voorvleugel en wielophanging. Door twee ongeplande stops eindigde Doornbos uiteindelijk op de veertiende positie, vier ronden achter winnaar Sebastien Bourdais.

Een goede start bracht Doornbos in de openingsronde al direct de tweede plaats achter Sebastien Bourdais. Hij had in zijn eerste stint de snelheid om gemakkelijk in de slipstream van de raceleider mee te rijden. Na 23 ronden begonnen zijn banden echter minder grip te leveren, waardoor zijn wagen steeds moeilijker viel te besturen. Het bleek daarna niet Doornbos’ dag. Nadat hij in aanraking kwam met zijn teamgenoot, moest Doornbos twee keer extra zijn team bezoeken voor een nieuwe neus en reparaties aan zijn voorwielophanging. Hiermee liep de Rotterdammer vier ronden achterstand op op de leiders. Bourdais leidt nu het kampioenschap met 37 punten voorsprong op de Nederlander. Zijn thuisraces op Zolder en Assen in het vooruitzicht geven Doornbos echter een enorme boost.

"Ik was heel tevreden met mijn start, kon goed aandringen bij Bourdais. Mijn tweede stint op andere banden was niet echt geweldig, Graham Rahal kon me vrij gemakkelijk voorbij steken. Toen ook Dan me inhaalde had ik niet verwacht dat hij na het invoegen direct vol op de rem zou stappen. Ik kon hem niet meer ontwijken en reed achter op hem. Weg kansen op een goed resultaat. Jammer, want we verliezen zo flink wat punten voor het kampioenschap, terwijl we toch op een podium hadden gerekend. Nu op naar Europa voor de races op Zolder en Assen. Hier wil ik zeker terrein goedmaken!", aldus de Nederlander.