Gullit: "Robben moet tonen dat hij een man is"

Olga (Nuongirl)
Ruud Gullit heeft flinke kritiek geuit op Arjen Robben. De ex-trainer van Chelsea liet tegenover de The Sunday Mirror onder meer weten dat Robben moet tonen dat hij een man is. Michael Ballack is volgens Gullit niet goed genoeg voor de Premier League.

Niet alleen Robben als voetballer wordt door Gullit aan de kaak gesteld. Ook zijn karakter moest het ontgelden. "Iedereen heeft het er alleen maar over dat hij zo’n acteur is. Mensen zeggen dat je in de kamer niet kunt stofzuigen als er een wedstrijd van Chelsea op de TV is. Want als je per ongeluk tegen de TV stoot, dan valt Robben om. En zijn act van de stervende zwaan verergert dat alleen maar. Dat heeft hem tot een controversiële speler gemaakt. Als hij fit is en in een goede conditie, is hij één van de beste linksbuitens in de Premier League. Maar als het even moeilijk wordt, dan haakt hij af. Als je op dit niveau speelt moet je laten zien dat je een man bent," aldus Gullit.

Over Ballack zei de oud-international: "Chelsea moet een renovatie ondergaan. Er moeten een aantal mensen vertrekken, en de eerste is Michael Ballack. Hij is niet goed genoeg voor de Premier League. Hij speelt te langzaam. En Frank Lampard speelde afgelopen seizoen op een andere positie door Ballack. De nekslag kwam voor mij toen Ballack besloot in Munchen geopereerd te worden, waardoor hij het belangrijkste deel van het seizoen miste."

Robin van Persie kreeg wel lovende woorden. "Als ik hem met Robben vergelijk doet Robin van Persie het geweldig. Hij ontwikkelt zich fantastisch. Het enige wat ik jammer vind is dat Arsenal haar geweldige spel niet heeft omgezet in prijzen."