Djokovic verslaat Nadal in Montreal

XL
Novak Djokovic heeft in de halve finale van het Masterstoernooi om de Rogers Cup in Montreal laten zien dat Federer en Nadal serieus rekening met hem moeten gaan houden. Hij versloeg Rafael Nadal, de nummer twee van de wereld, in twee sets. 7-5, 6-3.

Nadal verklaarde na afloop dat hij een goede wedstrijd speelde, dat om Djokovic in zijn huidige vorm te verslaan zijn eigen niveau nog iets omhoog moet en dat hij daar komende dagen en weken keihard voor gaat werken. Al met al vond hij het bereiken van de halve finales een goede start van het Amerikaanse hardcourt seizoen. Djokovic was blij met zijn overwinning in twee sets en stipte aan dat hij op hardcourt al eerder van Nadal gewonnen had. Tegen Federer ziet hij in zijn huidige vorm zeker kansen, hij heeft ook niets te verliezen. Federer is volgens hem wel de favoriet voor de eindzege.

Federer plaatste zich voor de finale door Radek Stepanek te verslaan. De Tsjech zal na dit weekend minder enthousiast over Zwitserland zijn. Federer versloeg hem 7-5, 6-2 en daarnaast verbrak Martina Hingis de verloving met hem.