Ajax hengelt naar Aissati en Afellay

Sjors (Sj0rSz)
Het lijkt een kwestie van tijd voordat Wesley Sneijder definitief bij Ajax zal vertrekken. De Amsterdammers zijn daarom op zoek naar vervanging en hebben hun oog laten vallen op Ismail Aissati en Ibrahim Afelly van PSV.

Het management van de ploeg uit Eindhoven houdt er rekening mee dat er binnenkort een officieel bod op (één van de) beide spelers uit Amsterdam komt. PSV heeft echter laten weten dat het de twee talenten, die uit de eigen jeugd afkomstig zijn, niet wil verkopen.

Mocht de transfer van Sneijder naar Real Madrid doorgaan, dan ontvangt Ajax een bedrag van ruim 25 miljoen euro. Hiermee zullen de Amsterdammers, voor het verstrijken van de transferdeadline die op 31 augustus verstrijkt, een vervanger voor de middenvelder moeten vinden. De kans dat de club uit de hoofdstad in het buitenland zal slagen is niet groot. Daarom richten zij zich op spelers van concurrerende ploegen uit eigen land.

Ronald Koeman, trainer van PSV, heeft inmiddels bevestigd dat er geluiden zijn dat Ajax achter Aissati en Afellay aan zou zitten.