Circuit van Singapore in aanbouw

Remy (RemyRR)
Binnenkort zal er gestart worden met de voorbereidingen die getroffen moeten worden voor de Grand Prix van Singapore, die volgend jaar voor het eerst verreden zal gaan worden. Het stratencircuit staat vooralsnog gepland voor 28 september 2008.

De Singaporese regering en de promotor van het evenement hebben aangegeven dat de werkzaamheden komende maand zullen starten. Het circuit zal 5 kilometer lang worden, waarvan nu ongeveer 70 procent al aangelegd is; namelijk het gedeelte dat nu al deel uitmaakt van het wegennetwerk van Singapore. Het wordt een baan met goede inhaalmogelijkheden, een paar snelle bochten en ook een aantal uitdagende en moeilijke stukken.

Bernie Ecclestone, de leidende man in de Formule 1-wereld, is van plan om van de Grand Prix van Singapore een nachtrace te maken. Dit zou meer kijkcijfers opleveren in het Westen, waar het meeste naar de hoogste autosportklasse wordt gekeken. Er zijn voorlopig echter nog genoeg tegenstanders die de plannen van de Formule 1-baas te gevaarlijk vinden.

De organisatie van het nieuwe circuit gaat voorlopig uit van een nachtrace, omdat er dan met meer werkzaamheden rekening gehouden moet worden. De wedstrijdtoren, teamgarages, verblijfplaatsen, persruimtes, het gehele paddock en het resterende gedeelte van de baan zullen volgens de organisatoren in ieder geval op tijd opgeleverd worden.