ADO Den Haag favoriet in Jupiler League

Sjors (Sj0rSz)
Veel trainers uit de Jupiler League denken dat ADO Den Haag de titel gaat pakken, vanwege het hoge budget (10,8 miljoen euro) dat de club te besteden heeft. De ploeg, die afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerde, heeft meer te besteden dan Excelsior, De Graafschap, Heracles, Sparta en VVV-Venlo.

John van den Brom, de nieuwe trainer van AGOVV Apeldoorn, is van mening dat ADO Den Haag het goed heeft gedaan op de transfermarkt. Zo wist de ploeg Yuri Cornelisse (FC Utrecht), Hans van der Haar en Virgilio Texeira (beiden RKC Waalwijk) naar Den Haag te halen. "Ze hebben een juiste mix van ervaren en talentvolle spelers"

Een aantal trainers van de ploegen uit de Jupiler League denken dat RKC Waalwijk en ADO Den Haag een hoge hobbel zullen zijn voor RBC Roosendaal. Zjelko Petrovic, trainer van de Waalwijkers, ziet zijn elftal echter niet als kanshebber. "ADO is de uitgesproken favoriet. Die club heeft al lang een goed team bij elkaar. Bij RKC werken met een smalle selectie en zijn er op het laatste moment nog spelers bij gekomen. Daarnaast had je de interesse voor Anthony Obodai, Tim Janssen en Tim Bakens. Hoewel vooral Bakens zich prima heeft opgesteld in de voorbereiding werkt zoiets toch niet positief voor je ploeg. RKC wil wel zo snel mogelijk promoveren. Als het niet direct is, dan via de play-offs."

De trainer van ADO Den Haag, Wiljan Vloet, wil nog niet denken aan een eventuele titel. "Wij gaan uit van onze eigen kracht en kijken niet naar onze concurrenten. Het is mooi dat mijn collega-trainers ADO als favoriet zien. Zelf hebben wij bij de club ook de doelstelling om kampioen te worden. En dan moet je er ook voor gaan. Op het moment dat ik bij ADO tekende was dat al de insteek.", aldus de Brabander.

Petrovic denkt overigens dat RKC Waalwijk en de Haagse residentieclub aan de nieuwe competitie moeten wennen. "RKC en ADO zijn de Ajax en PSV van de eerste divisie: elke club wil van ons winnen. Het is jammer dat er twee ploegen zijn gedegradeerd, want voor ons wordt het procentueel gezien moeilijker om te promoveren."

De trainer van RKC Waalwijk is van mening dat de Jupiler League sterker is dan ooit te voren. Volgens de oefenmeester zijn veel clubs sterker geworden, omdat de Brabantse club en ADO Den Haag ook veroordeeld zijn tot het spelen in deze divisie. Louis Coolen, trainer van FC Eindhoven, kan zich vinden in de mening van zijn collega. "Het is goed voor de eerste divisie dat er in één keer twee clubs uit de eredivisie erbij zijn gekomen. ADO en RKC zijn aan hun stand verplicht om te promoveren en daaronder heb je nog een aantal ploegen zoals FC Den Bosch en FC Dordrecht die nog mee kunnen doen."