Suárez had moeite met arbitragezaak

Sjors (Sj0rSz)
Luis Suárez heeft definitief afscheid genomen van FC Groningen. De 20-jarige voetballer was vrijdag voor de laatste keer in de Euroborg en keek nog eenmaal terug op de laatste weken. In die periode probeerde hij, door middel van een arbitragezaak, een overgang te bewerkstelligen.

"Ik had moeite met de arbitragezaak, maar vanaf het moment dat ik hoorde dat Ajax serieuze interesse in mij had, wilde ik die kans grijpen", liet Suárez, die volgend seizoen in het shirt van Ajax speelt, in een eerste reactie weten.

"De laatste weken waren heel moeilijk voor me", vervolgde de Uruguayaan. "Hoewel ik nog heel jong ben, krijg je in je carričre niet veel kansen en de mogelijkheid om naar Ajax te gaan wilde ik heel graag grijpen. De wijze waarop het is gegaan, is niet mijn manier. Ik vond de hele situatie zeer vervelend. Ik heb geen enkel probleem met mijn ploeggenoten, met de trainers, met de mensen van de club en de supporters. Integendeel. Ik ben ze allemaal heel veel dank verschuldigd. Maar ik wilde naar Ajax en van deze transfer wordt iedereen beter."

Vorig seizoen liet Suárez weten dat hij tenminste nog één jaar bij de Groningers wilde spelen, maar deze belofte kan hij niet meer waar maken. "Dat was aan het einde van het vorige seizoen en iedereen was uitgelaten over de afloop en het behalen van Europees voetbal. Op dat moment waren er ook geen signalen dat een club als Ajax zich voor mij zou melden. Bovendien had ik het goed naar mijn zin bij FC Groningen. Dat meende ik ook. Maar als bijvoorbeeld Real Madrid zich had gemeld, was de situatie anders geworden. Nu was het Ajax en ik had daar een goed gevoel bij."

"Het is in deze fase van mijn carričre een prachtige kans. Ik maak een nieuwe stap en gun alles en iedereen bij FC Groningen het allerbeste voor de toekomst", besloot Suárez.